Tröttnat på vanliga promenaden runt kvarteret?

jakt
Tröttnat på vanliga promenaden runt kvarteret? Ta med dig jycken ut på jakt istället!

En sann hundälskare är villig att kliva upp i ottan, gå ut på långa promenader i regn som sol men efter flera år som hundägare kan man bli sugen på att göra något nytt. Ett bra tips är att skaffa en jaktlicens och dra ut i skogen med sin jycken ut och jaga allt som jagas kan. Det man behöver för att åtminstone se ut som en riktigt världsvan jägare är den rätta västen, stövlarna, kepsen och glöm inte skytteglasögonen.  Allt du kan tänkas behöva inför en stundande jakt går att hitta i din lokala vildmarksbutil och du hittar skytteglasögon online på Active Outfit.

 

 

”Det viktigaste är inte att få skjuta utan att komma ut i naturen. Vi utfodrar viltet hela vintrarna och det skulle inte finnas så mycket djur utan oss jägare” (läs mer)

Det positiva med att skaffa licensen är att både du och din hund får pröva på något nytt och hundar har jakt i blodet, så även om du inte skulle gilla det så kommer vovven att älska det! Om det skulle visa sig att ni båda tycker om att jaga kan det vara en bra idé att gå med i ett jaktlag. Något som kan vara värt att veta som nybliven jägare är att det finns en lag som reglerar jakt och jaktsäsong samt att den främste beskyddaren av svensk jakt är Jägareförbundet som årligen möts och diskuterar brännande frågor. Så ta med din hund på ett spännande jaktäventyr!