Mode för dig och din hund

För de modeintresserade finns det idag mer alternativ, både till en själv och till ens hund online, än vad man kanske kan tänka sig. För dem som hör uppmaningen från andra kring att: köp snygga skor online, är alltså detta som något inte bara gäller för oss människor utan även för våra älskade fyrbenta vänner. För tillfället så går det bra för svensk mode:

”Trots ekonomisk oro i omvärlden ser svenskt mode ut att ha vind i segeln. Svensk modeexport har ökat ordentligt de senaste tio åren och uppgången ser ut att ha fortsatt även under 2011.  Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.”

Det klassiska ordspråket som man brukar höra sägas när det gäller hundar och deras matte eller husse, är att människornas utseende och personlighet också återspeglas i hundens utseende och personlighet. Man brukar ju nämligen säga ”sådan hund- sådan matte”. Detta begrepp har gått så långt att det till och med anordnas tävlingar och modeshower i att vara så lika som möjligt.

Åsikterna går isär

Vad man tycker om hundar i kläder är dock generellt betydligt mer varierande mot de åsikter som finns kring mode för människor och vad man bygger upp för ideal där. Medan vissa hundägare ser det helt naturligt med snygga skor på sin hund tillsammans med en unik utstyrsel för dagen är det en hel del andra hundägare som inte alls tycker att kläder på hundar passar sig. Man menar då att kläder på hunden inte är naturligt utan bara ett elakt sätt av oss att försöka göra hundarna till avbilder av oss själva. Istället för att köpa snygga skor online till sin hund kan man på sin höjd tänka sig att köpa en scarf. Hur långt man vill gå, bör man dock få bestämma själv. Så länge ens hund mår bra.