Lär hunden tricks

Visst är det kul med husdjur och framförallt hundar! Anledningen är enkel, du kan inte lära en katt att sitta, eller, så kan du det men det är ingen som direkt orkar lägga ner allt det jobb som det kräver. Med en hund är det däremot superenkelt och dessutom kul! Det man kan göra är att börja i en ände och sakta arbeta sig uppåt mot att hunden kan alla de roliga kommandon du ber den om.

Hundar är smarta djur och det brukar inte ta speciellt lång tid att lära dem nya tricks. Att lära sina hundar att sitta är ett knep att få dem att också lugna ned sig när exempelvis leken går överstyr. Passa på att lära hunden allt som du vill att den ska kunna med några enkla knep.

  • Börja med det enklaste, sitt! Upprepa ordet med lugn och kommenderande stämma, skrik inte. Säg ordet sitt, samtidigt som du om du måste pressar lätt på hundens bakdel för att få den att inta sittande position, när rumpan når marken ska hunden direkt få en godis och viktigast av allt, ”Duktig!”
  • När sittandet är en barnlek och godiset inte längre är ett måste för att få hunden att slå sig ned så är det kul att ta det till nästa steg, ligg! Ta godiset och börja med kommandot ”sitt”, därefter sänker du handen och visar godiset en bit ifrån hunden, säg ligg och visa lite lätt att du vill att hunden ska ta sig ner till godiset. Direkt hunden lägger sig ned(kom ihåg att det kan ta ett tag) så ger du godiset.

Fortsätt på liknande sätt, men kom ihåg att ta en i taget så att hunden inte blir förvirrad. Glöm inte att ge hunden uppmuntrande ord som duktig och liknande. Även senare vill hunden få bekräftelse, även om det inte är godis det handlar om.