Förbättra hemluften när du har husdjur

Du som har husdjur, särskilt av den långhåriga varianten, vet att det kan innebära att luften blir annorlunda. Mycket damm och hår virvlar runt från katter och hundar när de springer runt i bostaden. En bra luftkonditionering förbättrar kvaliteten på inomhusluften.

Hos https://20grader.se/ hittar du ett brett sortiment av AC-pumpar som skapar ett bättre inomhusklimat med luftkonditionering. Att installera en AC-pump ger bättre luftkvalitet och sänker dessutom värmen inomhus under heta sommardagar, vilket är skönt för både människor och husdjur.

Skapa bättre luftkvalitet hemma

Syftet med att installera luftkonditionering är att förbättra inomhusklimatet med avseende på luftens fuktighet, temperatur och kvalitet. Du sover bättre på natten med en lagom temperatur som passar dig och övriga i din bostad. Enligt den amerikanska läkaren James Hamblin är den optimala sovtemperaturen 15,6 grader.

Luftkonditioneringen förbättrar också luftens kvalitet genom att:

  • Det blir lättare att städa då luften ständigt cirkulerar
  • Sänka luftfuktigheten vilket underlättar för astmatiker
  • Minska mängden dammkvalster

Så kan du anpassa luftkonditioneringen

luftkonditioneringLuftkonditionering kan också kopplas ihop med andra system i bostaden i så kallade ”smarta hem” skriver Dagens Industri.

Familjen Anehamre tröttnade på värmeböljan 2018 och installerade luftkonditionering. De känner sig nu förberedda för fler heta somrar, skriver Sydsvenskan. Ett system med luftkonditionering kan installeras så att det går att få olika temperatur i olika rum i bostaden. Du kan anpassa inomhusklimatet så att det blir svalare i sovrummet och i arbetsrummet exempelvis. Genom att ha en bra inomhusmiljö är det enklare att fokusera när du sitter och arbetar vid datorn.

Du kan också koppla in en värmepump för att ställa in önskad temperatur i bostaden. Den här tekniken är energisnål, vilket också är bra för både miljön och plånboken.

Vid inköp av luftkonditionering är det bra att tänka igenom hur behoven ser ut för din bostad. Storleken och planlösningen i bostaden är faktorer som påverkar vilken typ av anläggning du behöver. Om du har större rum kan det krävas en mer kraftfull installation. Du kan också behöva se över hur mycket luftkonditioneringen låter. För att installera din AC krävs en certifierad kyltekniker. Genom att tänka igenom behoven först kan du säkerställa att du och dina husdjur blir nöjda med ert inomhusklimat.