Dags för Stockholms hundmässa

December månad innehåller många godbitar för hundfantaster. Förutom Lucia och jul innehåller månaden också vad som för många hundälskare är den riktiga julafton, och som pågår i dagarna två: Stockholms hundmässa. I år går den av stapeln 15-16 december. På programmet står bl.a. nordiska mästerskap i följande grenar:

  • Freestyle
  • Heelwork to music
  • Ekipage för lag
  • Individuellt ekipage

Men allt kommer naturligtvis inte att handla om tävlingar. Den som funderar på att skaffa en hund, men inte har så stor kännedom om olika raser och deras egenskaper, kan besöka kennelklubbens rasklubbstorg, där 150 raser presenteras av sina respektive klubbar. Det är ett bra tillfälle att bekanta sig med olika rasers temperament, och höra sig för med sakkunniga om vad som passar ens egen livsstil.

Det kommer även att arrangeras ett hundcafé, som dock inte fungerar riktigt som de japanska hundcaféer som de flesta av oss nog redan har bekantat oss med, åtminstone via Youtube. Istället kommer hunden att stå i centrum för de samtal som förs, och som bl.a. kommer att handla om problematiken med att bo i en större stad och vara hundägare.

Det som många ser som höjdpunkten på mässan är utmärkelsen årets hund, som delas ut i kategorierna årets bragdhund, årets polishund och årets narkotikasökhund. Mer om de hundar som kommer att belönas finns att läsa på arrangörens hemsida.

För att fixa boende nära mässan rekommenderas sajten hotellälvsjö. Tänk dock på att alla hotell kanske inte tillåter hundar, så kontakta dem innan ni bokar rum. En annan ska att tänka på är att enbart föranmälda hundar får komma in på mässområdet.