Bygg hus i kartong för din katt: roligt & enkelt DIY-projekt

katthus

Har du en katt? Om så är fallet vet du att de älskar att leka och klia sig. Ett roligt sätt att hålla din katt underhållen är att bygga ett eget kartonghus åt dem.

Det här är ett enkelt DIY-projekt som vem som helst kan göra! I den här artikeln visar vi dig hur du gör ett enkelt kartonghus för din katt.

Vad du behöver:

Du behöver ett par saker för det här projektet, exempelvis:

  • Kartong
  • Giftfri tejp
  • Kartongkniv
  • Saxar

Skissa ut en design

Börja med att fundera på vad din katt tycker bäst om. Älskar den avskildhet? Är det möjligt att han är särskilt bra på att klättra? Tänk på detta när du utformar din plan. Skissa upp din plan när du har bestämt dig för vad du vill ha. Se till att inkludera dörrar och fönster!

Nu när du vet vad du behöver och har en ritning är det dags att börja!

Byggandet

Klipp först ut bitarna till ditt hus med hjälp av en kartongkniv eller sax. Tänk på att vara försiktig eftersom det är lätt att göra sig illa på kartongknivar, och kartongen i sig kan också vara vass. Och låt katten vänta i ett annat rum så är det enklare att jobba, och risken för skador är mindre.

När du har alla dina delar är det dags att börja bygga! Börja med att tejpa ihop väggarna, och fortsätt sedan med taket. Du kan använda vilken typ av tejp som helst, men vi rekommenderar giftfria sorter så att din katt är säker om den bestämmer sig för att tugga på huset.

Nu är det dags att lägga till de sista detaljerna! Du kan skära ut fönster och dörrar i formen av en katt, eller göra de slottlikt med tinnar och torn. Din katt kommer att älska sitt nya kartonghus och du kommer att älska hur lätt det var att göra. Det här är ett utmärkt projekt för alla åldrar av kattägare.

Och slutligen, det är bara kartong! Så om din katt har sönder det eller tröttnar så kan du enkelt slänga det i återvinningen efteråt.